ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

 • Први разред


  Поштовани родитељи будућих првака,

  Знамо да са нестрпљењем очекујете 01. септембар и полазак вашег детета у први разред. Обавештавамо вас овим путем да ће ваше дете бити уписано у први разред основне школе школске 2022/2023. године уколико је рођено у периоду од 01. 3. 2015. године до 28. 02. 2016. године. За превремени упис могу се пријавити родитељи деце која су рођена у периоду од 01. 3. 2016. године до 31. 8. 2016. године. Изузетно, детету може да се одложи упис у први разред за годину дана из разлога прецизираних законом. Упис и услови за упис деце у школу утврђени су Законом о основама система образовања и васпитања Републике Србије.

  Према упутству које су школе добиле од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у вези са уписом ученика у први разред, обавештавамо вас да ће родитељима бити доступна услуга еЗаказивање термина за тестирање деце и упис у основну школу од 21. марта до 31. маја 2022. године. Школа ће понудити термине за упис и тестирање деце почевши од 01. априла до 31. маја 2022. године и водећи рачуна о броју деце у школи и мерама безбедности.

  Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011/7350-557.

  Уколико родитељ има проблем приликом заказивања и уписа, може се за помоћ обратити и школи на телефон 011/3582-527. Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обављаће се у периоду од 01. априла до 31. маја 2022. године. Истог дана ће психолог и педагог школе вршити тестирање ученика.

  Родитељ приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система прибављају се по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи биће потребно да га родитељ донесе у школу. Такође, школе ће по службеној дужности прибавити потврде о обављеном обавезном предшколском програму.

  Радујемо се нашој заједничкој сарадњи и упису нових ђака првака у ОШ ,,Иво Андрић"!