ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

ЗА ОСМАКЕ
 • ВЕСТИ 2017

  Радоје Дакић

  Поштоване колеге и сарадници,

  молим Вас да о овом догађају известите ученике осмог разреда и њихове родитеље. Догађај је веома значајан и биће медијски пропраћен. Потребно је да се већи број ученика одазове.
  Хвала на свему што чините за машинску школу.
  Поздрав,
  Бојана Стевановић
  Погледај

  Политехничка школа

  После четрдесет пет година Политехника - школа за нове технологије коначно добија свој дом. У рационализацији мреже школа у Београду, а одговарајући на вишегодишње захтеве и потребе наше школе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја је донело одлуку да Политехника - школа за нове технологије, од 1. септембра 2017.године, свој рад настави на адреси Аутопут 18 - Земун, у школском објекту који је користила Техничка школа Змај.
  Свака одлука ове врсте, значи преузимање одговорности за перспективу и развој школе у наредним годинама и деценијама. Ја сам дубоко уверен да је ово одлично решење за нашу школу, јер добијамо оно што никада нисмо имали :

  Школски објекат од 6500 м2, предивно велико, оградјено двориште, спортску салу, и спортске терене, велику радионицу, библиотеку, зборницу, канцеларије, .... и пуно, пуно учионица и кабинета, са широким ходницима, пространим тоалетима. И све то на једном месту и све то - само наше !

  Такодје сам уверен да ће енергија, квалитет и хомогеност ПОЛИТЕХНИКЕ победити причу о лошој локацији, која прати овај објекат годинама.
  Колектив Политехнике је релативно млад и на њему је да се у наредним годинама, заједно са локалним властима и Градом, избори за бољи прилаз, за нову аутобуску линију, за светлији пролаз, за боље окружење. Сигуран сам да су у наредним годинама , пред Политехником, и по овом питању, светли дани и лепа будућност.,

  Поштоване колегинице и колеге !
  Овим обавештавам вас и ваше ученике, пре свих матуранте основних школа, да је Политехника школа за нове технологије на новој адреси , али у много бољим просторним и материјално техничким условима.
  Једна од најбољих средњих техничких школа у Србији биће спремна да прихвати све оне који воле технику, роботику, мехатронику, компјутерско конструисање, компјутерско управљање, Лего роботе Ардуино програмирање.
  Молимо Вас да ову информацију преко стручних сарадника и одељењских старешина проследите до ученика који сада завршавају осми разред.

  Хвала на разумевању и срдачан поздрав !
  Флајер, Флајер

  Грађевинска школа

  Поштовани,

  Позивамо Вас да у суботу, 27. маја 2017. године, од 10 до 14 часова посетите Грађевинску школу, у Улици Светог Николе 39 у Београду, која ће организовати дан „Отворених врата“ за све будуће средњошколце, њихове родитеље, наставнике и стручне сараднике.
  Том приликом ученици седмих и осмих разреда, њихови родитељи и наставници могу добити информације о школи, промотивни материјал и разговорати са представницима школе о образовним профилимау нашој школи, као и о свим значајним питањима везаним за школовање у Грађевинској школи.
  Молим Вас да позивно писмо упутите психологу и педагогу школе или Тиму за профес��оналну орјентацију и да позовете заинтересоване ученике, родитеље и наставнике на представљање наше школе.
  Више информација о нашој школи налази се у флајеру који је у прилогу, као и на сајту наше школе www.gradjevinska.edu.rs.

  �� С поштовањем,
  Душанка Недељковић, педагог.
  Погледај

  Ваздухопловна академија

 • МШ „Радоје Дакић“

  Обраћам Вам се поводом организације „Дана отворених врата“ наше школе.
  Планирамо да у суботу 13. маја 2017. у периоду од 9:00 до 13:00 угостимо родитеље и ученике који су заинтересовани за образовне профиле које школује наша школа.
  Заинтересовани ће бити у прилици да упознају професоре и ученике наше школе, да се упознају са простором и опремом, да на лицу места разреше све дилеме и добију потребне информације.

  Молимо Вас да о овом дешавању обавестите ученике осмог разреда и њихове родитеље.

  Поштовани,

  Обавештавамо Вас да ће се 13.5.2017. у периоду од 10ч до 14ч одржати отворена врата 12. београдске гимназије. Молимо Вас да о томе информишете Ваше ученике. Поздрав

  Поштовани,

  Анализом резултата уписа ученика за текућу школску годину, увидели смо да је више ученика ваше Школе било заинтересовано за упис у Филолошку гимназију и успешно положило пријемни испит.

  Сходно томе, молимо вас да обавестите ученике осмог разреда да ће се пријављивање за полагање пријемног испита за упис у први разред наше школе одржати од 12. до 15. маја, од 9 до 14 часова (петак, субота, недеља и понедељак).

  Додатне информације о полагању пријемног испита и упису у први разред Филолошке гимназије сви заинтересовани кандидати могу добити и на Дану отворених врата, који ће се одржати у недељу, 7. маја 2017, од 10 до 14 часова, или радним данима у секретаријату Школе.

  Захваљујемо вам на помоћи и срдачно вас поздрављамо,

  Ивана Катић
  помоћник директора

  011/2185 - 841
  www.filoloska.edu.rs
  filoloska_gimnazija@yahoo.com

  Пробни завршни испит 

  Поштовани родитељи и ученици, у петак 07.04.2017. ученици осмог разреда ће полагати пробни завршни испит из математике и након тога попуњавати кратак упитник ЗВКОВ-а. Испит ће трајати у периоду од 12 до 14 часова. Тог дана ученици осмог разреда имаће скраћене часове од по 30 мунита. У суботу 08.04.2017. ученици осмог разреда ће полагати пробни завршни испит из српског језика у периоду од 9 до 11 часова, а комбиновани тест у периоду од 11.30 до 13.30. Оба дана ученици долазе 15 минута пре почетка испита. Прибор потребан за рад на пробном завршном испиту:
  *за српски језик и комбиновани тест: графитна оловка, хемијска оловка и гумица
  *за математику: графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар.
  Од личних ствари, на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита. Списак ученика са распоредом седења биће окачен на вратима школе, у холу школе и на улазним вратима фискултурне и свечане сале.
  Пробни испит је прилика да се ученици упознају са редоследом корака, обавезама и правима у вези са завршним испитом; на пробном испиту ученици ће имати прилику да на непознатим задацима провере своје знање у одређеној области предмета; на пробном испиту ученици ће анонимно попуњавати упитник; резултати са завршног испита се не претварају у оцене ученика и не служе за оцењивање ученика; резултате са завршног испита наставници ће да користе у планирању активности за припремање ученика за завршни испит.
  Напомена: Изузетно, у складу с потребама појединих ученика који су били спречени да приступе испиту, школа ће одредити додатни термин у току прве седмице након доласка ученика у школу.
  Тим за спровођење пробног завршног испита

 • ДОКУМЕНТАЦИЈА ВЕЗАНА ЗА УПИС

  Конкурс за упис ПРВИ ДЕО

  Конкурс за упис ДРУГИ ДЕО

  Пријава

  ПРАВИЛНИК

 • РАЗНО

  Распоред припремне наставе за осмаке

  КАКО ПРЕЖИВЕТИ УПИС У СРЕДЊУ ШКОЛУ

  Електронска припрема

  Родитељски  »

  КАЛЕНДАР

  Водић за основце

 • УПУТСТВА

  За ученике »
  За родитеље / старатеље »

 • ТЕСТОВИ

  Комбиновани »
  Математика »
  Српски језик »

 • САЈМОВИ ОБРАЗОВАЊА

  Сајам средњих стручних и уметничких школа

  ОШ „14. октобар“

  XIII БЕОГРАДСКА ГИМНАЗИЈА / 25.03.2017