ВИШЕ ОД ШКОЛЕ

...

претрага:  

Котуровић и пријатељи

  • Као што смо најавили, хор старијих разреда наше школе представљао нас је на концерту традиционалне музике „Котуровић и пријатељи“, који је одржан у петак, 20. фебруара, у Центру за културу у Раковици. Као и увек, наши певачи и чланови оркестра који их је пратио били су веома узбуђени због наступа и са нестрпљењем очекивали излазак на сцену. Атмосфера је током целог концерта била сјајна, јер су се малишани и тинејџери из различитих културно-уметничких друштава окупили да заједно уживају у љубави према нашој традицији, музици и народној игри. Једни друге су бодрили громогласним аплаузима и заиста направили догађај за памћење.
    Наш хор је овог пута наступао у необичном саставу – снаге су удружили најмлађи чланови хора (ученици петог разреда) и бивши ученици школе. Већ самим појављивањем на бини изазвали су велики аплауз подршке, а након извођења кроз салу су се проломиле овације и позиви на бис! Тешко је рећи ко је од нас био више поносан после концерта – нови чланови хора, бивши (поново придружени) чланови хора, талентовани инструменталисти, маме и тате у публици или наставница музичког која је припремала ученике за овај наступ.
    Велико хвала нашим пријатељима из КУД „Димитрије Котуровић“ који су нас позвали да будемо део овако лепог догађаја и на тај начин учествовали у стварању незаборавних успомена код наших ученика. Надамо се да ће новонастала сарадња постати традиција!